Je hebt vast wel eens van een Retina display gehoord. Bij de specificaties van een Apple device staat het steeds vaker, beschikt over een Retina display. Er zijn veel mensen die specifiek zoeken naar een device met Retina scherm. Maar wat is een Retina display dan precies, en wat is de meerwaarde van een Retina scherm ten opzichte van een ‘normaal’ display. Forza Refurbished zocht het voor je uit.

Introductie Retina display

In maart 2012 introduceerde Apple de iPad 3, de eerste iPad met het Retina display. Dit scherm werd al wel geïntroduceerd op de iPhone 5, maar nog nooit eerder op de iPad. Tegenwoordig hebben ook verschillende MacBooks een Retina scherm. Maar wat is Retina display dan precies?

Alles over Retina display

Het woord ‘retina’ staat voor ‘netvlies’. Het Retina display kent een technologie waardoor er vier keer zoveel pixels op het beeldscherm weergegeven kunnen worden dan normaal. De pixeldichtheid bij zo’n display is zo hoog dat er geen losse pixels meer te zien zijn, het scherm heeft een hoge resolutie. Deze resolutie verschilt per device omdat het met afstand te maken heeft. Een iPhone houd je doorgaans dichterbij je gezicht dan een iPad of MacBook.

Bij Apple stelt men eisen aan hun Retina-display. Een scherm voldoet pas aan de Retina-standaard van Apple wanneer de pixeldichtheid zo hoog is, dat je de pixels met het blote oog niet meer kunt zien.

De Retina-displays van Apple zijn dus zo scherp dat elke letter haarscherp wordt weergegeven en kleuren beter tot zijn recht komen. Niet voor niets staat het Retina display van de MacBook Pro hoog aangeschreven. Dit omdat video’s en foto’s er tot in detail prachtig uitzien op deze MacBook Pro. Maar ook voor de iPad is een Retina display een grote verbetering. Zo wordt het kijken van series op een Retina scherm bijvoorbeeld nog leuker en wordt je nog meer meegenomen tijdens het spelen van een game.