De ‘nieuwe’ iPad 2017: een verbetering of nauwelijks vernieuwend?

19 Maart 2018 - 5 min read time
De ‘nieuwe’ iPad 2017: een verbetering of nauwelijks vernieuwend?

Het scherm

Laten we beginnen bij het nieuwe scherm van de iPad 2017. Apple claimt in haar persbericht dat het nieuwe device onder andere een helderder 9,7-inch Retina-display heeft. Of dit daadwerkelijk ook zo is valt nog te betwijfelen, want uit de ‘teardown’ van iFixit blijkt dat het nieuwe scherm niet gelamineerd is en geen antireflectiecoating heeft.

Als gevolg hiervan heeft het scherm van de nieuwe iPad misschien wel een betere helderheid, maar reflecteert deze significant meer licht als gevolg van de ontbrekende anti-reflectiecoating. Wat verder opvalt is dat het scherm van de iPad 2017 vrijwel identiek is aan het scherm van de iPad Air, terwijl Apple de tablet het vervangende model van de iPad Air 2 noemt.

De binnenkant

Daarnaast blijkt uit bovengenoemde ‘teardown’ dat de binnenkant van de iPad Air 2017 vrijwel identiek is aan de iPad Air. Op bijgevoegde afbeelding zie je een vergelijking van de batterij van de iPad Air (links) en de iPad 2017 (rechts). De batterij van de iPad 2017 is identiek aan die van de iPad Air. Beide modellen beschikken namelijk over een 32,9 Wh batterij. De iPad Air 2 en iPad Pro zijn daarentegen uitgerust met een krachtiger 27,6- en 27,9 Wh batterij. Wél is de iPad 2017 uitgerust met de verbeterde A9 processor en M9-chips van de iPhone 6S.

Batterij iPad Air en iPad 2017

De buitenkant

De afmetingen van de iPad 2017 en de iPad Air zijn vrijwel identiek. Wat wél anders is, is dat bij de nieuwe iPad 2017 de zijschakelaar verwijderd is en dat de iPad 2017 nog maar één rij met speakers heeft. Wat de iPad 2017 extra heeft ten opzichte van de iPad Air, is dat de nieuwe versie is uitgerust met Touch-ID.

Prijs

De nieuwe iPad 2017 met 32GB en Wifi-verbinding is verkrijgbaar vanaf € 449. Dit maakt het model net iets goedkoper dan de iPad Air 2. De lagere prijs van de nieuwe iPad 2017 heeft Apple kunnen realiseren door te besparen op aanvullend onderzoek. Dit leidde er tevens toe dat zowel de binnen- als de buitenkant van de nieuwe iPad 2017 nagenoeg hetzelfde zijn gebleven.

De conclusie

De iPad 2017 is een leuk ‘budget’-model van Apple. Toch hadden we liever een betere en krachtiger iPad gezien. Dit model lijkt eerder op een plaatsvervanger van de iPad Air in plaats van de opvolger van de iPad Air 2. Daarnaast is de nieuwe iPad 2017 verkrijgbaar vanaf € 409, terwijl je bij Forza Refurbished voor € 15 minder een krachtiger refurbished iPad Air 2 met 32GB Wifi hebt. Meer iPad voor minder geld!

Wil je toch liever eerst de verschillende iPads met elkaar vergelijken? Dat begrijpen we maar al te goed! Kijk dan zeker eens in onze webshop. Hier vind je onder andere een krachtige refurbished iPad Air 2 en een refurbished iPad Pro 9.7”. Daarnaast ontvang je bij Forza Refurbished standaard 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023), omdat we zeker zijn van de kwaliteit van onze producten.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?