iPhone 8 review: dé upgrade waar velen op hebben gewacht!

12 Juli 2018 - 5 min read time
iPhone 8 review: dé upgrade waar velen op hebben gewacht!

De iPhone 8 en de iPhone 8 Plus zijn twee toestellen waar veel mensen op hebben gewacht. Apple heeft de toestellen uitgerust met mooiere displays, een bizar snelle processor, draadloos opladen en de toestellen zijn geschikt voor AR (Augmented Reality).

In principe zijn de iPhone 8 en de 8 Plus, hét alternatief voor iedereen die niet geïnteresseerd is in de iPhone X. De toestellen beschikken vrijwel over dezelfde functionaliteiten en technische specificaties. In dit blogartikel lees je waarom de iPhone 8 zo’n gewilde telefoon is.

8 verbeteringen aan de iPhone 8

De iPhone 8 werd - tot kort voor de release - door veel mensen aangezien voor de ‘iPhone 7S’. Veel mensen mensen zijn namelijk van Apple gewend, dat er na de release van een ‘normale’ iPhone versie, een S-model wordt uitgebracht. Voorgaande modellen waren bijvoorbeeld de iPhone 4S, iPhone 5S en de iPhone 6S.

Apple heeft bewust de iPhone 7S overgeslagen en de nieuwe iPhone als ‘8’ geïntroduceerd. De achterliggende reden is dat het toestel niet alleen ‘wat betere’ specificaties heeft, maar inhoudelijk sterk verbeterd is. De iPhone 8 kan namelijk draadloos worden opgeladen en is krachtig genoeg voor ‘Augmented Reality’ technologie. Deze nieuwe technologie kan de werkelijke wereld en de virtuele wereld met elkaar verbinden. Verderop in dit blog lees je hier meer over.

1.   De meest krachtige glazen behuizing in een smartphone

Iets wat direct opvalt aan de iPhone 8 is dat het toestel vrijwel volledig van glas is. Het voordeel van glas is dat het toestel draadloos opgeladen kan worden. Een bijkomend nadeel is dat het breekbaarder is dan aluminium. Gelukkig heeft Apple ervoor gezorgd dat het glas niet zomaar kan breken. Volgens Apple heeft de iPhone 8 dan ook het meest duurzame glazen design ooit in een iPhone. Forza adviseert standaard een screenprotector en beschermhoes, want schermreparatie valt onder valschade en daarmee niet onder de garantie.

De glazen behuizing zorgt er wel voor dat de vertrouwde kleuren Space Grey, Silver, Gold en Red volledig opnieuw tot hun recht komen bij de iPhone 8. Dit komt omdat het toestel nu een gladde, spiegelende oppervlakte heeft. De glazen behuizing zorgt voor een meer premium  ‘look & feel’.

iPhone 8 Space Grey, Gold en Silver

2.   Portrait lighting mode

Met de nieuwe functie ‘Portrait mode’ (portretmodus in het Nederlands) kun je buitengewoon mooie foto’s maken. Deze nieuwe functionaliteit is helaas alleen beschikbaar op de iPhone 8 Plus en de iPhone X. Met Portrait Mode kun je foto’s maken met een scherptediepte-effect. Hierdoor kun je een scherp ‘onderwerp’ afzetten tegen een wazige achtergrond (zie foto). Vervolgens kun je kiezen uit diverse belichtingseffecten, waardoor je foto nóg mooier wordt.

Zo maak je een foto in portret modus

  • Open de Camera-app op de iPhone 8 Plus / iPhone X;
  • Swipe naar de modus ‘Portret’;
  • Er komt een geel vakje tevoorschijn met ‘Portret’;
  • Maak een foto en bewerk deze vervolgens.

Als je de foto hebt gemaakt kun je de foto verder bewerken. Je kunt deze bijvoorbeeld bijsnijden of automatisch laten verbeteren.

3.   Draadloos opladen

Omdat de iPhone 8 over een glazen achterkant beschikt, is het toestel geschikt voor draadloos opladen. Je moet het toestel hiervoor wel op een speciale lader opladen, welke je los dient bij te kopen. Het voordeel van draadloos opladen bij de iPhone 8, is dat je tegelijkertijd muziek kunt afspelen en je toestel op kunt laden. Uiteraard kun je het toestel ook gewoon bedraad opladen. Draadloos opladen werkt ook bij (bepaalde) iPhone 8 beschermhoesjes.

Video: draadloos opladen met beschermhoesjes iPhone 8

4.   De meest krachtige én energiezuinige processor ooit

De iPhone 8 heeft - net zoals de iPhone X - een A11 Bionic processor. Op dit moment van spreken is de A11 de meest krachtige processor ooit in een smartphone. Daarnaast is de nieuwe A11 Bionic processor ook nog eens ontzettend duurzaam, waardoor de batterij nog langer meegaat. Dit komt omdat de nieuwe processor slim genoeg is om processorkernen alleen te gebruiken op het moment dat deze nodig zijn. 

5.   De beste smartphone camera

Apple heeft de iPhone 8 camera voorzien van een verbeterde 12 megapixel camera aan de achterzijde. Deze heeft een grotere en snellere sensor gekregen, waardoor je nog mooiere foto’s maakt. Aan de voorzijde bevindt zich een 7 megapixel camera, waardoor je kunt FaceTimen in een Full-HD (1080p) resolutie. 

Door de nieuwe kleurenfilter en verbeterde pixel technologie komen foto’s en video’s nog beter tot hun recht. Daarnaast is de nieuwe camera ook gemaakt voor indrukwekkende augmented reality ervaringen.

6.   Stof- en waterbestendig

De iPhone 8 is IP67-gecertificeerd. Dit betekent dat de iPhone 8 volledig beschermd is tegen stof en voldoet aan de classificering ‘dompeldicht’ in de beschermingsgraad tegen vocht. In theorie kun je de iPhone 8 gedurende een half uur tot één meter diep water leggen. Dit zonder dat het beschadigingen oplevert aan je telefoon. Het is dus geen probleem als je telefoon in het water valt, maar we raden je toch ten strengste aan om de iPhone te weerhouden van vocht.

Een refurbished iPhone 8 is overigens maximaal spatwaterdicht, doordat deze geopend kan zijn geweest.

7.   Een nieuw retina HD beeldscherm

De iPhone 8 heeft een nieuwe lichtgevoelige technologie, Apple noemt dit ‘True Tone’. Deze nieuwe techniek zorgt ervoor dat licht van je beeldscherm, automatisch meekleurt met het licht van je omgeving. De witbalans op je beeldscherm wordt afgestemd op de kleurtemperatuur van je omgeving. Zowel buiten in de zon als s’avonds in het donker heb je een duidelijke én vooral aangename schermweergave.

Ook heeft de iPhone 8 een retina beeldscherm met een bredere kleurweergave, waardoor kleuren nog natuurlijker overkomen. Voor de rest beschikt de iPhone 8 nog steeds over en 4.7 inch retina display (1334 x 750 pixels) met een 326 PPI (Pixels Per Inch).

iPhone 8 augmented reality

8.   Augmented Reality

Augmented Reality is een nieuwe technologie waardoor de virtuele wereld gekoppeld kan worden met de werkelijke wereld. Tot nu toe staat de nieuwe technologie nog redelijk in de kinderschoenen, maar de komende jaren zal dit zeker gaan veranderen.

iPhone 8 eigenschappen

Onderstaand een beknopt overzicht van de belangrijkste functionaliteiten van de iPhone 8.

Kleuren Space Grey, Gold, Silver en Red
Opslagruimte 64GB en 256GB
Processor A11 Bionic procesor
Beeldscherm 4.7 inch retina
True Tone technologie
Draadloos opladen
Headphone jack
Behuizing Glas

Is de iPhone 8 ook de telefoon voor jou?

Als je twijfelt over het kopen van de nieuwe iPhone 8, kunnen onderstaande argumenten je helpen bij het maken van de juiste beslissing.

Redenen om de iPhone 8 te kopen Redenen om de iPhone 8 niet te kopen
Je wilt een iPhone met een verbeterd beeldscherm door bijvoorbeeld ‘True Tone’ technologie. Je wilt een totaal vernieuwd design, net zoals de iPhone X.
Je wilt je toestel draadloos op kunnen laden. Je wilt een iPhone met Face-ID i.p.v. touch-ID.
Je wilt dezelfde functionaliteiten als de iPhone X, maar dan voor een betaalbare prijs. Momenteel heb je een iPhone 7 en je vindt de veranderingen te klein om te upgraden.
Je zoekt een telefoon die geschikt is voor (semi) professioneel camera gebruik.

Conclusie iPhone 8 review

De iPhone 8 is - in vergelijking met de 8 Plus en de iPhone X - de meest betaalbare nieuwe iPhone. Naar ons idee was het doel van Apple om met de iPhone 8 een ‘bestaande iPhone’ volledig opnieuw uit te vinden. Het toestel is door Apple voorzien van nieuwe krachtige specificaties. De veranderingen / verbeteringen zijn - in vergelijking met de iPhone 7 - voornamelijk inhoudelijk doorgevoerd. Nieuwe technologieën zoals Augmented Reality apps en -games, zijn geen enkele uitdaging voor de iPhone 8.

Vind je het kopen van een nieuwe iPhone 8 te duur? Hoogstwaarschijnlijk ben je niet de enige. Gelukkig kun je met een refurbished iPhone 8 een hoop geld besparen. Bij aankoop van een refurbished iPhone 8 krijg je ook nog eens standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023) én gratis nieuwe laad accessoires meegeleverd.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?