Refurbished iPhone SE kopen? Dit wil je weten vóór een aankoop

19 Maart 2018 - 5 min read time
Refurbished iPhone SE kopen? Dit wil je weten vóór een aankoop

Het kopen van een refurbished iPhone SE kan een heel verstandige keuze zijn. Je leest het goed: dat ‘kan’, want dit hoeft namelijk niet altijd het geval te zijn. Niet iedere refurbished aanbieder levert namelijk dezelfde hoogwaardige kwaliteit. In dit artikel leggen we graag een aantal veel gestelde vragen uit omtrent refurbished iPhones.

Allereerst: wat is een refurbished iPhone SE?

In de meeste gevallen is er bij een refurbished iPhone SE sprake van een eerder gebruikt toestel. Toch hoeft dit niet altijd zo te zijn. Binnen de refurbished markt bestaan er namelijk ook iPhones die als nieuw zijn. Bij Forza Refurbished kun je een iPhone SE met een ‘als nieuw’ conditie herkennen aan de remarketed gradatie. Dit type toestel werd bijvoorbeeld gepresenteerd op beurzen of was afkomstig vanuit voorraad overschotten.

In het Nederlands worden refurbished iPhones ook wel ‘gereviseerde iPhones’ genoemd. De meeste refurbished leveranciers vervangen defecte onderdelen door volledig nieuwe onderdelen. Helaas is dit niet altijd het geval en wordt een onderdeel soms ook enkel gerepareerd.

Refurbished van Forza Refurbished

Bij Forza Refurbished worden al onze iPhones volledig gecontroleerd door een speciale software en gereviseerd door technische vakmensen. Onze robot controleert een iPhone op meer dan 50 verschillende punten. Op basis van de constateringen van de robot worden eventuele defecte onderdelen door onze technici vervangen.

Nieuwe onderdelen, maximale zekerheid!

Wanneer een accu van een iPhone minder dan 85% capaciteit heeft - of meer dan 500 laadcycli erop heeft zitten - dan wordt er bij Forza Refurbished een volledig nieuwe accu geplaatst. Deze factoren kunnen uiteraard alleen door een speciale robot worden gecontroleerd. Hierdoor ben je verzekerd van een refurbished iPhone SE die 100% technisch in orde is. Aansluitend worden onze iPhones ook voorzien van een schone iOS-installatie en krijgen ze een grondige én professionele schoonmaakbeurt.

Refurbished iPhone SE of tweedehands? Wat is het verschil?

In de meeste gevallen klopt het dat een refurbished iPhone SE eerder gebruikt is, net als een tweedehands iPhone. Toch is er een groot verschil tussen beide. Een refurbished iPhone wordt door refurbished leveranciers grondig gecontroleerd. Daarbij worden eventuele defecte onderdelen vervangen door nieuwe.

Koop je een tweedehands iPhone bij een particulier dan is dit zeker niet het geval. Hierdoor weet je voor een aankoop niet waar je aan toe bent. Bij Forza Refurbished weet je dit zeker wel. En dankzij onze 36 maanden garantie (sinds 1 juni 2023) ben je helemaal zeker van je zaak! Bekijk maar eens onze duidelijke productvideo’s.

Hoe betrouwbaar is de kwaliteit van refurbished leveranciers?

Niet iedere aanbieder van refurbished iPhones kan een hoogwaardige kwaliteit leveren. Dit komt omdat niet ieder bedrijf over een speciale robot beschikt voor het controleren van iPhones. Daarnaast hanteren veel leveranciers slechts een garantieperiode van één jaar.

Bij Forza Refurbished ben je zeker van een hoogwaardige en betrouwbare kwaliteit refurbished iPhones. Dit blijkt onder meer uit een gemiddelde klantbeoordeling van een 9,0 op basis van bijna 3000 stemmen! Omdat wij deze kwaliteit willen garanderen bieden we je niet één, maar standaard drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023)!

Wat zijn refurbished productcondities?

Bij Forza Refurbished maken we gebruik van een drietal verschillende productcondities: remarketed, A-grade en B-grade. Dit doen we om verschillen in uiterlijke kenmerken per iPhone te kunnen onderscheiden. Denk daarbij aan eventuele krasjes of deukjes in bijvoorbeeld de behuizing. Het is in ieder geval zeker dat al onze refurbished producten technisch 100% in orde zijn. De verschillen in productcondities zijn dus alleen op basis van cosmetische kenmerken.

Tot slot

Ondanks dat een lagere prijs een belangrijke factor is bij het kiezen voor een iPhone van een refurbished aanbieder, is het ook belangrijk om te kijken naar zaken als: garanties, reviews en productkwaliteit. Bij Forza Refurbished ben je in ieder geval zeker van het kopen van een refurbished iPhone SE die technisch 100% in orde is!

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?