forza als nummer 1

Forza Refurbished: de nummer #1 refurbished Apple leverancier

Aangenaam, wij zijn Forza Refurbished. Dé nummer één refurbished Apple leverancier van de Benelux. Wij verkopen de beste kwaliteit refurbished iPhones, iPads en MacBooks en dat ook nog eens tegen een zeer scherpe prijs. Geloof je ons niet? Kijk dan maar eens naar onze klantenreviews, die liegen er niet om. Onze klanten beoordelen ons met een 9,0 gemiddeld op basis van méér dan 6.000-beoordelingen. Tevens hebben wij als eerste refurbished leverancier het Keurmerk Refurbished in ontvangst mogen nemen. Een en ander bevestigt de hoogwaardige productkwaliteit en de financiële gezondheid van ons bedrijf.

In dit artikel

Wat maakt Forza Refurbished uniek ten opzichte van andere refurbished aanbieders?

Oprichter en CEO van Forza Refurbished, Jan-Willem van Dijk, is het bedrijf met een hoger doel begonnen, dat verder gaat dan alleen maar ‘geld verdienen'. “Elke medewerker van Forza Refurbished streeft hetzelfde doel na: het opbouwen van een meer duurzame wereld“. Enerzijds is refurbished duurzaam voor de portemonnee van de klant, anderzijds is het ook duurzaam voor het milieu. Er is dus echt sprake van een win-win situatie. Door te kiezen voor een refurbished device voorkom je namelijk dat kwalitatief goede apparaten onnodig worden weggegooid.

Betrouwbare kwaliteit

Geld besparen en een duurzame bijdrage leveren aan de wereld is leuk, maar als klant wil je natuurlijk wél een deugdelijk product ontvangen in ruil voor je kostbare investering. Gelukkig hebben wij ook hiervoor dé oplossing: robots én technische vakmensen, gespecialiseerd in Apple devices. Onze iPhones worden door robots op meer dan 50 technische aspecten gecontroleerd. Indien een onderdeel niet naar behoren werkt, dan vervangen onze techniekers deze door een volledig nieuw onderdeel.

Bovendien bieden wij onze klanten twee jaar garantie, zelfs op de accu van onze devices. Mocht er dus binnen twee jaar iets niet in orde zijn met het device, dan kan je een beroep doen op onze garantievoorwaarden. Indien je als consument bij ons een device hebt aangeschaft en toch niet helemaal tevreden bent, dan kun je deze binnen 14 dagen -na aankoop- gratis aan ons retourneren. Je loopt dus geen enkel risico met een device van Forza Refurbished.

Grootste voorraad Benelux

Een ander groot voordeel van is dat wij de grootste voorraad refurbished Apple iPhones, iPads en MacBooks in huis hebben. Dit stelt ons in staat om vrijwel altijd snel te kunnen leveren. Of je nu op zoek bent naar een MacBook voor thuisgebruik, op school of voor op de zaak, wij hebben altijd wel een device in huis dat past bij jouw gebruikersbehoeften. Doorgaans hebben wij meer dan tienduizend Apple devices op voorraad.

Refurbished, dat is toch gewoon ‘opgekochte goedkope rommel'?

In de refurbished markt is er sprake van refurbished leveranciers die hun devices inkopen in landen waar de kwaliteit beduidend minder is. Daarom kiezen wij er bewust voor om onze devices alléén bij professionele-, grote Amerikaanse distributeurs op te kopen.

Waarom? Heel simpel: de kwaliteit van Amerikaanse toestellen is aanzienlijk hoger in vergelijking met toestellen uit het verre Oosten. De ervaring heeft ons geleerd dat -met name- Chinese toestellen vaak ‘fake’ onderdelen bevatten. Aan de buitenzijde ziet een Chinese iPhone er altijd perfect (geen krasje te zien) uit. Dat komt omdat ze veelal een nieuwe voor- en achterzijde hebben gekregen. Aan de binnenkant echter, kent het toestel vaak verschillende defecten, zoals bijvoorbeeld het ontbreken van diverse onderdelen en roestvorming.

Heel bewust vertrouwen wij om deze reden al vele jaren op de kwaliteit van onze Amerikaanse partners. Deze hebben wél originele Apple-onderdelen, zonder sporen van erosie.

Waar komen jullie Apple devices vandaan?

Onze refurbished toestellen zijn -zoals gezegd- afkomstig vanuit de VS. In tegenstelling tot Nederland, heb je in Amerika een zogeheten ‘swap cultuur’ met telefoons. De Amerikaanse consument heeft een meerjarig telefoonabonnement en ontvangt in ruil daarvoor (twee)jaarlijks het nieuwste toestel. Daarbij gaat het ‘oude’ toestel terug naar de telecomprovider (Verizon, Sprint, AT&T etc.), om deze vervolgens weer door te verkopen aan Amerikaanse distributeurs. Wij kopen deze devices om ze vervolgens grondig te controleren, indien nodig te repareren en hygiënisch te reinigen. Dit proces noemen wij ‘refurbishen'.

Hoe ziet het logistieke proces bij Forza er exact uit?

De devices worden vanuit Amerika overgevlogen naar Nederland. Nadat de devices bij ons op kantoor zijn gearriveerd begint het sorteringsproces. De binnengekomen producten worden gecontroleerd, ingeboekt en vervolgens naar onze afdeling L&R (logistiek en repair) gestuurd. Vanuit deze afdeling begint het keuringsproces.

Stap 1: Technische keuring

De eerste stap is om de toestellen volledig op te laden in onze laadstations. Wanneer de batterijen goed zijn opgeladen, worden de toestellen door onze speciale robots gecontroleerd. De robots checken elk toestel op méér dan 50-technische aspecten. Zo controleert de robot onder meer of de drukpunten op het touchscreen optimaal werken, in hoeverre het volume werkt en wat de laadcapaciteit van de batterij is. Wanneer de batterij van een toestel minder dan 85% oplaadcapaciteit heeft, dan vervangen wij deze door een volledig nieuwe batterij. De test door de robot duurt per iPhone ongeveer 3 tot 4 minuten.

Indien er eventueel sprake is van een defect, dan gaat de technieker aan de slag met dit defect. Nadat het toestel is gemaakt, gaat de iPhone nogmaals door de robot om te checken of het toestel nu wél 100% in orde is. Pas wanneer dat het geval is, gaan het toestel naar de volgende fase van het keuringsproces: de gradering.

Van elke getest toestel wordt een rapportage opgeslagen. Dat betekent concreet dat van elke individuele Forza iPhone (met zijn unieke IMEI-nummer) een rapportage met de testresultaten valt te draaien. Zo’n rapportage kunnen wij op verzoek ook verstrekken.

Stap 2: Graderen

Omdat er bij refurbished veelal sprake is van gebruikte toestellen, is het logisch dat een toestel gebruikerssporen zal bevatten. Wél verschilt de mate van gebruikerssporen per toestel. Zo heeft het ene toestel slechts één enkel puntje of krasje op de behuizing, terwijl het andere toestel meerdere gebruikerssporen zal hebben. De ene eigenaar gaat nu eenmaal zorgvuldiger met het toestel om dan de ander. Bovendien beschermt niet iedereen zijn device met een beschermhoes en/of screenprotector.

Om duidelijk onderscheid te kunnen maken tussen de verschillende gebruikerssporen, werkt Forza met drie verschillende productcondities. Deze worden ook wel gradaties genoemd:

  • 1. A-grade (zo goed als nieuw);
  • 2. B-grade (licht gebruikt);
  • 3. C-grade (zichtbare gebruikerssporen).

Voordeel van graderingen

Naast het feit dat je met een refurbished Apple device sowieso al veel geld bespaart in de portemonnee, kun je met onze gradaties nóg meer geld besparen. Jouw extra voordeel zal in dat geval tot wel tientallen euro’s oplopen.

A-grade

Als je een refurbished toestel wilt dat eruit ziet als een nieuw toestel met minimale gebruikerssporen, dan kun je het beste kiezen voor een A-grade device. Indien er sprake is van gebruikerssporen, dan bevinden deze zich meestal aan de achterzijde van een A-grade device. Met een beschermhoes zijn deze al niet meer zichtbaar.

B-grade

Wil je liever meer geld besparen én geef je net wat minder om die paar gebruikerssporen? Dan kun je ook kiezen voor een B-grade device. Deze hebben iets meer gebruikerssporen (krasjes) dan een A-grade device, maar zijn wel weer tientallen euro’s goedkoper.

C-grade

Tot slot zijn er ook nog onze C-grade devices. Deze zijn zichtbaar gebruikt en hebben meer zichtbare gebruikerssporen dan B-grade devices. Het voordeel van de C-grade is dat dit wel ons meest voordelige toestel is. Ten opzichte van een B-grade device, bespaar je wederom tientallen euro’s.

100% technisch in orde

Ondanks de prijsverschillen tussen de diverse grades, willen we benadrukken dat de gradaties strikt beoordeeld zijn op basis van uiterlijke kenmerken. Inhoudelijk is elk toestel (A-, B- of C-grade) 100% technisch in orde. Bovendien krijg je bij elke gradatie standaard twee jaar garantie op je aankoop en kun je tot 14-dagen na aankoop gebruik maken van de ‘niet goed, geld terug garantie’.

Stap 3: Professionele reiniging

Wanneer de toestellen gegradeerd zijn, worden ze professioneel gereinigd. Dit gebeurt enerzijds met een fysieke reinigingsbeurt en anderzijds door middel van een schone software-installatie. De schone software-installatie zorgt ervoor dat er géén gebruikerssporen (bestanden, zoals bijvoorbeeld foto’s) van vorige gebruikers achterblijven.

Waarom wij vertrouwen op robots?

In tegenstelling tot mensen, kunnen robots de toestellen vele malen nauwkeuriger controleren. Voorheen werd er bijvoorbeeld door de techniekers gefloten in de speakers, om zo te kunnen bepalen of de speakers van de iPhones nog werkten.

Het nadeel van deze methode was dat er niet precies bepaald kon worden voor hoeveel procent de speakers nog functioneel waren. Sinds november 2016 behoort dit bij Forza tot het verleden. Robots kunnen namelijk - in tegenstelling tot mensen - exact bepalen voor hoeveel procent de speakers (en alle andere onderdelen in een iPhone) nog werkzaam zijn.

Robots verminderen retourzendingen drastisch

Het RMA-percentage (Return Merchandize Authorization) is sinds het gebruik van de speciale robots aanzienlijk verlaagd. De kans dat een toestel aan ons geretourneerd wordt om wille van een vervanging, reparatie of zelfs terugbetaling is fors afgenomen dankzij de robots. Ons RMA-percentage ligt slechts op 2,0% bij levering. Het RMA-percentage van Apple’s nieuwe toestellen ligt op circa 1,5%. Je ziet dus dat de kwaliteit van Forza Refurbished die van nieuw benadert.

Grote namen vertrouwen op de kwaliteit van Forza Refurbished

Met gepaste trots kunnen je informeren dat vele grote namen zoals KPN, Mobiel.nl en de Makro al vertrouwen op de kwaliteit van Forza Refurbished. Daarnaast tref je onze producten ook aan bij honderden wederverkopers van Forza Refurbished.

Wil je meer weten over bijvoorbeeld de zakelijke voordelen van Forza Refurbished Apple producten? Neem dan eens vrijblijvend contact op met één van onze account managers of kijk gerust rond in onze webshop.