iPhone 8 kopen? Dit zijn de belangrijkste punten!

15 November 2019 - 5 min read time
iPhone 8 kopen? Dit zijn de belangrijkste punten!

De komst van de iPhone 8 is niemand ontgaan. Veel Apple-liefhebbers zweren bij het toestel van 2017. Ben je op zoek naar een nieuw mobiel toestel, maar twijfel je nog tussen bepaalde modellen?

In dit artikel leggen we je graag uit waarom de iPhone 8 een uitstekende keuze is.

Wat zijn de voordelen van de iPhone 8?

Voordelen van de iPhone 8
Stof- en spatwaterbestendige behuizing;
Luxe uitstraling én duurzaam door het glazen design;
Ook gamen is razendsnel door de krachtige A11 Bionic processor;
Diep kleurbereik en contrast op het True Tone HD Retina-scherm;
Geschikt voor Augmented Reality apps;
Batterij die, afhankelijk van het gebruik, ruim 12 uur mee gaat.

Wat zijn de nadelen van de iPhone 8?

Nadelen van de iPhone 8
Geen headphone jack (koptelefoon aansluiting).

Eigenschappen van de iPhone 8

Hoewel de iPhone 8 op het eerste gezicht veel weg lijkt te hebben van de iPhone 7, is het apparaat van binnen compleet vernieuwd. Onderstaand een beknopt overzicht van de belangrijkste functionaliteiten van de iPhone 8.

Beeldscherm 4.7" Retina-display(1334 x 750)
Opslagruimte 64GB en 256GB
Processor A11 Bionic processor
Werkgeheugen 2GB
Pixeldichtheid 326 PPI
Camera achter 12 megapixel
Camera voor 7 megapixel
Gewicht 148 gram
Behuizing Glas
True Tone technologie  
Hoofdtelefoon aansluitng  
Draadloos opladen  

Ruimtebesparend design

Wat direct opvalt bij het ontwerp van de iPhone 8 is de afwezigheid van een 3mm jack-plug (ook wel bekend als de koptelefoon aansluiting). Bij de lancering van de iPhone 7 heeft Apple besloten om één ingang te maken voor zowel het opladen van de batterij als het beluisteren van muziek. Bekabelde hoofdtelefoons of oortjes kunnen door middel van een adapter gebruikt worden.

Nu lijkt dit misschien erg nadelig, maar er zit ook een voordeel aan de afwezigheid van de jack plug. Zo leent een Lightning-kabel zich voor hogere geluidskwaliteit en een kabelingang draagt bij aan de waterdichtheid van het toestel.

Behuizing van de iPhone 8

De glazen behuizing van de iPhone 8 heeft, in vergelijking met de aluminium behuizing van de iPhone 7, een meer luxe uitstraling en duurzaam ontwerp. Het apparaat is ontwikkeld met hoge kwaliteit materiaal, maar de iPhone 8 is minder goed bestand tegen val- of stootschade. Daarom wordt aangeraden om een iPhone 8 beschermhoes te bestellen bij de aanschaf van een iPhone 8. Glas is tenslotte kwetsbaarder dan aluminium.

Het voordeel van de glazen behuizing? Een nieuwe manier van opladen.

iPhone 8 Gold

Draadloos opladen met beschermhoes

Het glazen design van de iPhone 8 zorgt ervoor dat er geen oplaadkabel meer nodig is. Voor het eerst in de geschiedenis van Apple zijn iPhone-gebruikers in staat om draadloos op te laden. Dit kan eenvoudig via een plateau of docking-station.

Belangrijk om te weten is het feit dat een aantal beschermhoezen van de iPhone 8 niet geschikt zijn voor wireless charging. In sommige gevallen wordt het signaal verstoord en laadt het toestel niet op. Zorg dus dat je bij het bestellen van een iPhone 8 kiest voor een beschermhoes die geschikt is voor draadloos opladen. De beschermhoes van Forza Refurbished is wél geschikt voor draadloos opladen.

Augmented reality gaming

De iPhone 8 (en 8 Plus) zijn ontworpen om optimaal gebruik te maken van Apples ARKit. Deze maakt het mogelijk om informatie of objecten over de realiteit te leggen. Met het blote oog ziet bijvoorbeeld een tafel eruit als een normaal meubel. Maar met de ARKit maak je van de tafel een bordspel, game-arena of fundering van een groot gebouw. Door gebruik te maken van de iPhone 8-camera kun je interactieve spellen spelen. Alleen, maar ook samen.

Wat betaal je voor een iPhone 8

De aanschaf van een nieuwe iPhone 8 is niet bepaald goedkoop. Het prijsverschil zit met name in de opslag van het toestel en de uitvoering. Zo kost de standaarduitvoering van het toestel 649 euro en het 256GB model €859. Voor velen zal dit een overweging zijn bij het wel of niet aanschaffen van een nieuw toestel.

Gelukkig is er een betaalbaar alternatief voor een nieuwe iPhone. Bij Forza Refurbished koop je een refurbished iPhone 8 al voor 539 euro. Aan de hand van de verschillende gradaties kies je een toestel dat zo goed als nieuw is. Zo bespaar je al snel meer dan honderd euro! Een zichtbaar gebruikt toestel is zelfs nóg goedkoper. Makkelijk verdiend dus, zeker wanneer je jouw toestel inpakt met een beschermhoes.

Vertrouwde selfiecamera, betere portretfoto's

De iPhone 8 is voorzien van een 12-megapixel camera aan de achterzijde en een 7-megapixel camera aan de voorzijde van het toestel. Beide camera’s zijn identiek aan die van de voorganger. Toch is de camera van de iPhone 8 aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de iPhone 7. De iPhone 8 maakt namelijk gebruik van een door Apple ontwikkelde Image Signal Processor (ISP). Deze processor zorgt voor haarscherpe shots van bewegende beelden, zonder een wazig beeld te krijgen.

Wil je meer weten over de mogelijkheden van de iPhone 8 camera? Lees dan onze blog: iPhone 8 (Plus) camera review.

NIEUW TOESTEL OF IPHONE 8 REFURBISHED KOPEN?

Wil je overstappen naar een andere telefoon, dan lijkt het aantrekkelijk om een nieuw toestel te kopen. Toch is dat zonde, aangezien er enorm veel toestellen geschikt zijn voor een tweede-, derde- of zelfs vierde leven. Dat is wel zo duurzaam én je bespaart honderden euro’s in vergelijking met de nieuwprijs.

IS DE IPHONE 8 DE MOEITE WAARD?

De iPhone 8 lijkt in eerste instantie veel op haar voorganger, de iPhone 7. Toch zijn er significante verschillen tussen de twee toestellen op het gebied van performance, uitstraling, specificaties en gebruiksvriendelijkheid. Door een vernieuwde A11 Bionic processor en display met True Tone HD display is de iPhone 8 de perfecte keus voor de gemiddelde Apple-fanaat.

Liever niet de hoofdprijs betalen voor een nieuwe iPhone 8? Kies dan voor Forza Refurbished. Bij ons krijg je drie jaar garantie op het toestel (sinds 1 juni 2023). De toestellen worden grondig gecontroleerd door techniekers en speciale robots én er worden nieuwe accessoires meegeleverd. Met refurbished Apple draag je bij aan een duurzamere wereld, zonder veel geld kwijt te zijn aan een dure nieuwe iPhone 8.

WAAROM EEN REFURBISHED IPHONE 8?

  • Drie jaar garantie (sinds 1 juni 2023);
  • iPhones grondig gecontroleerd door speciale robots;
  • Gratis nieuwe accessoires meegeleverd;
  • Niet tevreden? Retourneer gratis tot 14 dagen na aankoop;
  • Tienduizenden tevreden klanten gingen je al voor!
← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?