Is de iPhone X nog bruikbaar in 2022?

03 Januari 2022 - read time
Is de iPhone X nog bruikbaar in 2022?

Tien jaar iPhone bekroonde Apple met de iPhone X. Het toestel zette op 12 september 2017 de smartphonewereld op zijn kop met veel technische snufjes en vernieuwingen. Toch is de iPhone X in september 2021 alweer vier jaar oud. De vraag is dan ook: is dit toestel nog een interessante optie anno 2022? Hier kunnen we kort over zijn: ja! Hier lees je waarom dat zo is.


iPhone X, grondlegger van de hedendaagse iPhone

Standaard een dubbel camerasysteem, een randloos OLED-scherm, een glazen achterkant voor draadloos opladen en de Face ID-ontgrendelfunctie: het werd allemaal geïntroduceerd op de iPhone X. Het zijn technische snufjes die tot op de dag van vandaag op een iPhone terug te vinden zijn. De iPhone X heeft dus een standaard neergezet van waar hedendaagse iPhones aan moeten voldoen. Wat functionaliteiten betreft loop je dan ook amper achter als je dit toestel anno 2022 aanschaft.

Lees alles over iPhone X

Aan snelheid geen gebrek

De iPhone X processor bestaat voor het eerst uit zes kernen. Hierdoor is een enorm goede verdeling mogelijk tussen het lichte alledaagse werk en de zware taken. De twee krachtige kernen van de A11 Bionic-chip zouden 25% sneller zijn dan zijn voorganger. De efficiëntiekernen zouden zelfs 70% sneller zijn. Dat leidt tot hoge prestaties en veel mogelijkheden om te multitasken. Op de iPhone X kun je dus soepel mobiele games spelen, series streamen en Augmented Reality ervaren, taken die we anno 2022 volop doen.

iPhone X functionaliteiten

Laatste software-update: september 2023

Apple biedt gemiddeld vijf jaar software-ondersteuning aan iPhones. Dat zou betekenen dat de iPhone X de laatste update krijgt in september 2023, en dat je het toestel volledig veilig kunt gebruiken tot en met september 2024. Je kunt dus nog wel een paar jaar vooruit. Momenteel draait de iPhone X op iOS 15 en in dit najaar zal dat iOS 16 zijn.

Conclusie

De iPhone X is zéker nog het overwegen waard in 2022. Het toestel is snel en beschikt daarnaast over alle functionaliteiten die hedendaagse smartphones moeten hebben. Daarnaast ontvangt de iPhone X nog tot september 2023 updates, waardoor je het toestel nog ruim 2,5 jaar veilig en met de meest recente functies kunt gebruiken.

iPhone X refurbished kopen

Het voordeel van de iPhone X is dat het toestel al wat ouder is. Je betaalt dus niet meer de hoofdprijs, terwijl je er wél een high-end smartphone voor terugkrijgt. Indien je voor een refurbished iPhone van Forza kiest, ben je nóg voordeliger uit, zónder dat je hierbij inlevert op technische kwaliteit. Onnodig te veel betalen voor een Apple-product hoeft dus niet meer. Twee jaar garantie en nieuwe laadaccessoires krijg je er gratis bij. Bestel op werkdagen en zondag vóór 22:30 uur, dan kun je morgen al met je refurbished iPhone X aan de slag.

Bekijk refurbished iPhone X

iphone x iphone
← Vorige Volgende →