Hoe helpen refurbished iPhones naar een groene toekomst

08 Januari 2020 - 5 min read time

kapotte iphone

In de laatste jaren zijn refurbished iPhones een trending topic geworden. Forza Refurbished heeft hierbij als uitgangspunt dat wij actief bij willen dragen aan een groene toekomst. Daarnaast is de prijs van een refurbished iPhone goedkoper dan de nieuwprijs. Technisch 100% in orde, gecontroleerd door robots, goed voor het milieu en voor jouw portemonnee. Quadrupple win!

Hoe helpen refurbished iPhones om vervuiling tegen te gaan?

Veel providers, zowel binnen Nederland als daarbuiten, bieden hun klanten de optie om een toestel om te ruilen of om een nieuw toestel aan te schaffen. Bovendien zijn er bedrijven die hun personeel regelmatig voorzien van nieuwe toestellen. Als al deze iPhones weggegooid zouden worden, zou er een hoop onnodig afval verwerkt moeten worden wat voor extra CO2-uitstoot zorgt. Deze toestellen zijn doorgaans in een uitstekende staat, hooguit met wat gebruikerssporen. Door deze iPhones te refurbishen kunnen wij voorkomen dat ze voor vervuiling zorgen.

Volgens Techniek Nederland (oprichter: Refurbished Keurmerk) is in april en mei van dit jaar 931.569 kilo minder CO2 uitgestoten dankzij het refurbishen van iPhones. Dit staat ongeveer gelijk aan 270.020 mensen die één dag hun auto laten staan.

Welke toestellen zijn als refurbished iPhone beschikbaar?

Het aanbod in refurbished iPhones verschuift regelmatig. Hele oude modellen zijn minder goed verkrijgbaar wegens veroudering waarbij de allernieuwste Apple releases nog te nieuw zijn om aangeboden te kunnen worden als refurbished iPhone. Het assortiment van refurbished iPhones varieert van enkele jaren oud, tot de nieuwere modellen iPhones. Op het moment van schrijven bestaat het assortiment uit de volgende refurbished devices:

De iPhone 11 is op het moment van schrijven nog niet beschikbaar als refurbished iPhone 11. Dit is een recent toestel dat in 2019 door Apple geïntroduceerd werd, hierdoor is de beschikbaarheid te laag om als refurbished aan te kunnen bieden. Ook dit toestel zal uiteindelijk als refurbished model beschikbaar worden. De refurbished iPhone 11 zal aanzienlijk goedkoper geprijsd zijn dan de huidige nieuwprijs, wat het extra interessant maakt om hierop te wachten. Zo draag je bij aan een schonere toekomst en je bespaart veel geld in je portemonnee.

Is een refurbished iPhone wel betrouwbaar?

Bij Forza Refurbished: Absoluut. Alle apparaten die bij Forza binnenkomen worden uitgebreid gecontroleerd door robots en getrainde technici. De robots die Forza gebruikt zijn uniek voor de Europese refurbished markt en zetten de maatstaf voor de kwaliteit van refurbished iPhones. Hierbij worden zeer strenge criteria gebruikt om de staat van het apparaat te bepalen. Onderdelen die niet voldoen aan onze eisen worden gerepareerd of vervangen. Vervolgens gaan de devices nogmaals door de controle heen om te bevestigen dat het probleem opgelost is. Wanneer een device aan alle criteria voldoet, krijgt deze een professionele reinigingsbeurt en wordt vervolgens netjes ingepakt met nieuwe accessoires.

Als enige in Europa beschikt Forza Refurbished over kwaliteits-robots die alle iPhones op méér dan 50 punten test. Hiermee voldoen wij aan de strenge criteria van het Keurmerk Refurbished.

Net zo overtuigd als de 4934 klanten die een positieve review achterlieten? Kijk dan snel in ons assortiment van refurbished iPhones welke iPhone geschikt is voor jou. Voor 22:30 uur besteld is morgen thuis geleverd.

← Vorige Volgende →
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.

Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en mis niks.
Altijd als eerste op de hoogte zijn van de beste deals?