iPhone 7 kopen? Dit wil je weten voor de aanschaf!


Denk je erover na om een iPhone 7 te kopen? We kennen inmiddels allemaal de prachtige premium designs en hoogwaardige productkwaliteit van Apple ’s toestellen. Waar het bedrijf alleen minder geliefd om is, zijn haar prijzen. Niet alleen de nieuwste iPhones, maar ook oudere toestellen – zoals de iPhone 7 (najaar 2016) – zijn nog steeds een duur grapje. Gelukkig is het kopen van een iPhone 7 refurbished een stuk betaalbaarder. Alles wat je wilt weten over de aanschaf van dit toestel, leggen we je uit in dit blogartikel!

Inhoudsopgave blogartikel

Dit is waarom je de iPhone 7 zou willen kopen

  • Het vertrouwde design dat Apple jarenlang in al haar toestellen heeft aangehouden;
  • Verkrijgbaar in prachtige kleuren;
  • Een degelijke camera die ook in 2020 en 2021 mooie foto's maakt;
  • Een krachtige batterij;
  • iOS 13-ondersteuning (in de toekomst ook iOS 14- ondersteuning).

1. Het vertrouwde design

Vanaf de iPhone 6 kregen de toestellen een ander design. De vormen werden ronder en de toestellen werden dunner. In de iPhones die daarop volgden zijn wel wat kleine veranderingen in het uiterlijk doorgevoerd, maar in grote lijnen bleef dat hetzelfde. Het vertrouwde uiterlijk heeft Apple jaren aangehouden, tot en met de iPhone 8 Plus om precies te zijn. Vanaf de iPhone X zijn de toestellen wederom van een nieuw uiterlijk voorzien. Het is natuurlijk een kwestie van smaak, maar het ‘oude’ design van de iPhone 7 is nog altijd geliefd onder een grote groep mensen.

iPhone 7 kleuren

2. Veel mooie kleuren

Los van het design is de iPhone 7 ook verkrijgbaar in maar liefst zes prachtige kleuren. Met de kleuren Jet Black, Black, Silver, Gold, Rosé Gold en de limited edition Red zit er altijd wel een kleur tussen die je aanspreekt.

3. Een degelijke camera

De camera van de iPhone 7 heeft veel functies waarmee je anno nu degelijke foto’s kunt maken. Aan de achterzijde vind je een 12 megapixel camera die ook in situaties met weinig licht in staat is redelijke foto’s met minder ruis te maken. Ook beschikt de iPhone 7 over beeldstabilisatie. Zo is het eenvoudiger om van bewegende beelden, zoals een sportwedstrijd of buitenactiviteit, een foto of video te maken.

iPhone 7 camera

Aan de voorzijde zit een 7 megapixel camera. Selfies maken en FaceTime gesprekken voeren is hierdoor in HD (1080p) mogelijk. De slimme chip rondom de camera regelt automatisch het scherpstellen, de belichting, de witbalans, de ruisreductie, enzovoorts. Je maakt dus eenvoudig een mooie foto- of video-opname. Een behoorlijke camera voor een (klein) toestel dus.

4. Een krachtige batterij

De applicaties en smartphone games vragen steeds meer van de batterij. De iPhone 7 beschikt over een grotere batterij dan zijn voorgangers, omdat dit toestel geen gebruik meer maakt van een hoofdtelefoon-ingang. Dit betekent dat er 14% meer ruimte is vrijgekomen. Deze ruimte is optimaal benut door een nieuwe, grotere batterij te plaatsen. Zo ben je ervan verzekerd dat de telefoon zeker de hele dag meegaat.

5. iOS 13 en iOS 14 ondersteuning

De iPhone 7 wordt door iOS 13 (actueel) ondersteund. Wist je dat dit toestel ook ondersteund gaat worden door de toekomstige iOS 14? Je bent dus nog jaren verzekerd van een betrouwbare telefoon. De iPhone 7 is ook in 2020 en 2021 uitstekend bruikbaar.

Specificaties van de iPhone 7

iPhone 7

Specificaties

Beeldscherm 4.7-inch Retina
Beeldscherm resolutie 1334 X 750 pixels
Processor Apple A10 Fusion
Werkgeheugen 2GB
Besturingssysteem iOS 13 (actueel)
Camera achterkant 12 megapixel met slow motion, lichaams- en gezichtsherkenning, video- en beeldstabilisatie
Camera voorkant 7 megapixel
Afmetingen Hoogte: 138,3 mm Breedte: 67,1 mm Diepte: 7,1 mm
Gewicht 138 gram
Kleuren Gitzwart, zwart, zilver, roségoud, goud en RED (special edition)
Opslagruimte 32GB, 128GB en 256GB
Oplaadmogelijkheden Bekabeld met de lightning kabel

Veelgestelde vragen over de iPhone 7

Is de iPhone 7 waterdicht?

De iPhone 7 is IP67-gecertificeerd. Dit betekent dat het toestel niet volledig waterdicht is, maar wel bestand is tegen spatwater. Lees gerust meer over de waterdichtheid van de iPhone 7. Houd er wel rekening mee dat Forza en Apple géén garantie bieden op waterschade.

Kun je de iPhone 7 draadloos opladen?

Nee, dat is niet mogelijk. Dat komt omdat de iPhone 7 geen glazen achterkant heeft, die draadloos opladen ondersteunt. Opladen is alleen mogelijk met de lightning-kabel.

Heeft de iPhone 7 een koptelefoon-aansluiting?

Nee. Deze aansluiting, ook wel headphone jack genoemd, is verwijderd bij de iPhone 7. In plaats hiervoor is een grotere batterij in het toestel geplaatst. Muziek luisteren is mogelijk via draadloze oortjes die je via bluetooth verbindt. Ook is het mogelijk om een ‘lightning naar mini-jack’ adapter te kopen. Zo kun je toch je oortjes of koptelefoon op het toestel aansluiten.

Is het toestel simlockvrij?

Elk toestel dat je bij Forza koopt, is simlock vrij. Je kunt dus eenvoudig de iPhone 7 refurbished als los toestel kopen zonder aan een duur abonnement vast te zitten.

iPhone 7 met abonnement of als los toestel kopen?

Bij de aanschaf van een toestel heb je de mogelijkheid om te kiezen voor een abonnement of een los toestel. Beide methoden hebben ieder zo hun voor- en nadelen. Zo is het grote voordeel van een toestel i.c.m. een abonnement, dat je géén groot bedrag in één keer hoeft te betalen. De kosten worden maandelijks verspreid, maar je loopt wel het risico op een BKR-registratie. Indien jij en je partner samen een toestel met abonnement hebben, kan dit zomaar tot €20.000 schelen op een toekomstige hypotheek

Hét voordeel van het kopen van een iPhone 7 als los toestel is dat je niet vastzit aan een duur telefoonabonnement. Ook loop je zo geen kans op een BKR-registratie. Het nadeel is dat je in één keer meer geld kwijt bent en je moet dit bedrag wel in één keer kunnen missen. Gelukkig biedt een refurbished iPhone 7 hier de uitkomst.

iPhone 7 refurbished kopen

De waarde van een iPhone daalt niet snel. Ondanks dat de iPhone 7 niet meer het nieuwste toestel is, blijft de nieuwprijs van dit toestel aan de hoge kant. Je zou er natuurlijk voor kunnen kiezen om de iPhone 7 tweedehands te kopen, maar hier kleeft wel één groot nadeel aan: je weet nooit exact wat je koopt bij een tweedehands product van een particulier. Het toestel kan er aan de buitenkant fantastisch uitzien, terwijl het van binnen beschadigd is. Je krijgt geen garantie en de kans op een miskoop is aanzienlijk groot.

Een betaalbaar én betrouwbaar alternatief is refurbished. In tegenstelling tot tweedehands, worden onze refurbished iPhones op meer dan 50 punten gecontroleerd door speciale robots en technici. Eventuele defecte onderdelen worden vakkundig gerepareerd of vervangen, zodat het toestel van binnen weer functioneer als nieuw. Een refurbished iPhone 7 bij Forza kopen heeft een aantal belangrijke voordelen ten opzichte van tweedehands.

Forza RefurbishedTweedehands
Significant goedkoper dan de nieuwprijs
Het toestel is (meestal) eerder gebruikt
Standaard twee jaar garantie
Nieuwe accessoires meegeleverd
Gecontroleerd door robots en technici
Niet goed, geld terug garantie

Wil je alles weten over wat refurbished precies inhoudt en wat er allemaal aan vooraf gaat voordat je jouw nieuwe toestel ontvangt? Lees dan zeker even ons uitgebreide blogartikel!